dimarts, 28 de desembre del 2010

LES TRES METÀFORES

  1. Metàfora tutorial
  2. Metàfora de la construcció
  3. Metàfora del laboratori
METÀFORA TUTORIAL: 
  • L'ordinador com a  tutor
  • Segueix el model tradicional d'ensenyament-aprenentatge
INICIACIÓ DOCENT (ordinador)- RESPOSTA ALUMNE-AVALUACIÓ PROFESSOR

JClick

METÀFORA DE LA CONSTRUCCIÓ:
  • L'ordinador com a alumne
  • Aprenentatge autònom
  • L'alumne controla la màquina
  • Paper del mestre en segon pla

Logo, Scratch


METÀFORA DEL LABORATORI
  • L'ordnador com a simulador
  • Evolució dels sistemes tutorials
  • L'usuari pot manipular diversos paràmetres però no crear-los de nou
  • Aprenentatge per descoberts
Doctora xinxeta

PRGRAMARI LLIURE

VOCABULARI 

El codi font:  El codi font d'una aplicació informàtica està format per la relació d'expressions complexes.
Programadors: S'encarreguen d'escriure les instruccions que després el processador llegirà i executarà.

Per a que el codi font sigui capàç d'entendre les instruccions cal:




"Per a fer servir un ordinador no és imprescindible tenir accés al seu codi font"

El programari lliure o free software garanteix simultàniament quatre llibertats:
  1. Usar-lo amb qualsevol finalitat
  2. estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats
  3. Redistribuir-lo a tercers
  4. Introduir-li millores i fer-les públiques

TIPUS DE LLICÈNCIES

Són llicències que es posen a obres i que ofereixen alguns drets per poder- les utilitzar però sota uns certes condicions.
Les llicencies Creative Commons o CC estan inspirades en la llicència GPL (General Public License) de la Free Programari Foundation. Però no és una licència de programari. La idea principal és possibilitar un model legal ajudat per eines informàtiques, per a així facilitar la distribució i l'ús de continguts.
Existeix una sèrie de llicencies Creative Commons, cadascuna amb diferents configuracions o principis, com el dret de l'autor original a donar llibertat per a citar la seva obra, reproduir-la, crear obres derivades, oferir-la públicament i amb diferents restriccions, com no permetre l'ús comercial o respectar l'autoria original.

  • COPYLEFT
Neix com a oposició del copyright (derecho de copia), i significa que no es restringeix la copia, sinó que mitjançant una llicència copyleft utilitza la legislació pròpia dels drets d'autor per a assegurar que cada persona que rep una còpia pugui fer servir, modificar, i també redistribuir tant el treball com les seves versions derivades. 

  • COPYRIGHT:
 La protecció Copyright es limita estrictament a l'obra, sense considerar atributs morals de l'autor en relació amb la seva obra, excepte la paternitat; no ho considera com un autor pròpiament tal, però té drets que determinen les modalitats d'utilització d'una obra.

dilluns, 27 de desembre del 2010

ELS WIKIS:

El wiki és un espai web col·laboratiu en que els seus usuaris poden crear, modificar, esborrar i enllaçar els continguts d'aquesta pàgina web de forma interactiva, fàcil i ràpida.
Contenen historials on consta cadascuna de les modificacions que s'han dut a terme.
Les funcions bàsiques del wiki són:
  • EDIT
  • SAVE
  • LINK

diumenge, 26 de desembre del 2010

ELS BLOGS EDUCATIUS:

  • Els blogs tenen unes característiques  que fan que siguin útils en processos d'ensenyament-aprenentatge.
  • El blog pot donar als alumnes motius per escriure a diferents destinataris i amb diferents objectius; t¡no tant sols per al professor.
  • Amb aquest model d'ensenyament/aprenentatge, els alumnes prenen protagonisme i responsabilitats sobre les seves publicacions.
  • Fomenta el treball col·laboratiu amb l'ajuda d'altres eines com els wikis

PENSAR, ESCRIURE, COMPARTIR I PARTICIPAR:
Els blogs fomenten que nosaltres pensem alhora de saber com funciona, quin aspecte físic li donarem... I alhora fomenta que escriguem de forma reflexiva, es a dir que pensem abans d'escriure ja que les nostres publicacions seràn "públiques". I per altre banda ens ajuda a compartir els nostres coneixements i participar en els debats que es puguin generar a l'aula.


Tipus de blogs educatius: 
  •  DE CENTRE
  • D'AULA
  • DE SEMINARIS I CURSOS DE FORMACIÓ TIC
  • DE PROFESSORS

BLOGS DE CENTRE:
  • Tenen format de revistes digitals que contenen textos informatius, d'opinió, activitats realitzades dins o fora de l'aula pels alumnes i per altra banda difonen programes educatius de diferents tipus. 
  • Són un mitjà per a que els alumnes publiquin treballs fets a classe.
  • Poden utilitzar-se com a biblioteca escolar (bibliografia de llibres)
  • Poden incorporar col·laboració o no entre alumnes.
BLOGS DE SEMINARI O CURSOS DE FORMACIÓ DE LES TIC:

Els professors inparteixen cursos cursos o coordinen seminaris de formació en TIC. Utilitzen wikis oblocs per a que els alumnes tinguin la informació a la sev disposició de forma permanent.


BLOGS DE PROFESSORS:
Blogs que els professors destinen a reflexionar sobre mètodes educatius, les TIC en l'educació...

BLOGS D'AULA SEGONS LA SEVA FUNCIÓ:
  1. Blogs de professors
  2. Blogs d'alumnes i professors
  3. Blogs d'alumnes

dimarts, 7 de desembre del 2010

El Jclic

El Jclic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives: trenca closques, associacions, exercicis de text ...
Les activitats normalment no es presenten soles, sinó empaquetades en projectes. Per tant, un projecte esta format per una sèrie d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'ha de mostrar.
Està desenvolupat en la plataforma Java i és un projecte de codi obert i funciona en diversos entorns i sistemes operatius.

LA NOVA TEMPESTA:

 



Una mica de tot (II)

Aquests últims dies de Seminari les activitats que realitzem majoritàriament giren entorns de la SAE (Setmana d'Activitats Extraordinàries) i les lectures en veu alta que portem realitzant des de l'inici del curs.
L'activitat que fem relacionada amb la Setmana d'Activitats Extraordinàries és la realització d'un prezi que englobi totes les activitats que hem dut a terme aquesta setmana per fer una petita presentació a la resta de companys. Ha sigut una activitat molt entretinguda sobretot perquè el meu grup i jo no ens portem molt bé amb el prezi i un cop acabat no ens quadràven la majoria de les coses. Penso que aquestes activitats realitzades en grup ajuden molt a integrarte amb el companys, sobretot a aquelles persones que són més tímides.
Per altra banda, les lectures en veu alta a mesura que practiques t'ajuden a controlar els nervis alhora de llegir danvant d'un públic que et dona la opinió d'allò que fas bé i d'allò que pots millorar.

Sempre estas a temps de canviar les coses, millorar-les, aprendre dels teus errors ...

dimecres, 1 de desembre del 2010

TERRITORI: La gossera

Una mica de tot

El dia 30 de Novembre a Seminari vam fer varietat d'activitat i reflexions relacionades amb el món educatiu. Vaig poder reflexionar sobre el funcionament de dues escoles on havien fet pràctiques i treballat dues companyes de seminari. Una estava capacitada per a tractar alumnes amb sordesa i em va soprendre la quantitat de professors que col·laboraven i la manera en que realitzaven les activitats educatives (molt dinàmiques), l'altra, segons el que van explicar treballava molt amb fitxes i els professors no es recolzaven gaire entre ells. Aquesta última no hem va agradar gaire el seu funcionament.
Per altra banda vam continuar parlant sobre l'actualitat educativa i van presentar notícies com: 

  • L'intent de rectificació de la llei educativa sobre la setmana blanca
  • El suport que reben les persones amb transtorns (menors i majors d'edat)
  • El tractament dels alumnes amb transtorns a les aules ( hiperactivitat, dèficit d'atenció ...)

SAE (Setmana d'Activitats Extraordinàries)

El primer dia de Seminari després de la Setmana d'Activitats extraordinàries, vamfer una recopilació de com ens havia anat a l'escola de pràctiques. Van sortir escoles de tota mena; que treballaven per projectes, per fitxes, religioses que resaven, escoles grans envoltaddes de natura, escoles més petites i més siples... Però tothom havia viscut la experiència; alguns per primera vegada d'altres ja ñ'havien viscut.
Per altra banda vam començar a preparar un prezi que reflexionés sobre la setmana d'activitats extraordinàries que al dia següent vam elaborar i que quan hàgim acabat penjaré.





Sempre tens coses noves a viure i a descobrir

divendres, 26 de novembre del 2010

Los niños del Paraiso

La pel·lícula, Los niños del Paraïso", dirigida per director iraní Majid Majidi, tracta sobre la innocencia de dues criatures que fan lo impossible per a superar la pobresa en la que viuen. 
La historia comença quan Alí, el protagonista perd les sabates de la seva germana que havia portat a arreglar. A partir de llavors es van turnant perquè els dos s'han de posar les mateixes sabates. A través d'aquest fet es transmeten una sèrie de valors a través de la pobresa d'aquests dos nens; valorar allò que tenim, aquest és un dels més grans valors que ents transmet perquè, pot ser que allò que a tu et sobra a un altra li falti. El sacrifici, és un altre dels valors que es transmet quan Alí, participa a la carrera de quatre quilometres per a guanyar el tercer premi que son unes sabates per a la seva germana i al final no ho aconsegueix perquè queda el primer. El companyerisme entre els dos germanes que s'intenten ajudar entre ells perquè els seus pares no sàpiguen que la nena (germana) no té sabates. L'esforç pel treball manifestat a través del pare ajudat pel seu fill Alí, alhora de buscar feina
La pel·lícula gira entorn de les desigualtats econòmiques i l'aucència de la justicia social.


dimarts, 23 de novembre del 2010

Estada a una escola de pràctiques

El dimarts 16 de Novembre vaig estar a l'escola Vedruna de Terrassa encara que visc a Barcelona. La noia de practiques que hem va fer de padrina va ser molt amable i hem va guiar al llarg del dia.
Va ser una experiència molt gratificant, encara que van haver-hi coses que no hem van agradar de la manera de fer de l'escola. Per exemple, només començar .a classe, nens de cinc anys es posaven a resar. Això no ho vaig trobar gaire bé perquè amb cinc anys no pos decidir a quina religió vols pertànyer. Hem va sorprendre molt també que dins la classe tenien una pantalla tàctil com les nostres a Blanquerna a les aules d'informàtica, encara que la de pràctiques hem va informar que això era nou de feia poc. També hem va sorprendre que els nens quan els anaven a buscar, no sortien de classe tots junts com etraven, sinó que els cridaven per megafonia.
Pel que fa a les classes hem van agradar força encara que ja hem van avisar que encara que aquell dia no es notés treballaven força per fitxes. Les mestres eren molt maques i enseguida se t'oferien per qualsevol cosa. El que més ens demanaven era ajuda per preparar les activitats que les de motricitat sobretot eren força dinàmiques. Al Matí realitzaven les segments activitats que giraven en torn el tema del fons del mar: Motricitat i Mates. Alhora del pati hem va cridar el director per dir-me que l'escola no havia estat informada de que anava i hem va dir que a la tarda no podia tornar si no s'hi posava en contacte. 
Després del patí van continuar amb el tema del fons del mar fins alhora de dinar. Les mestres hem van dir que tornés a la tarda igualment.
Vam dinar  totes les de practiques dels coles dels voltant en un bar.  A la tarda vaig tornar a classe, els nens s'havien encarinyat i hem demanaven que tornés l'endemà. Al dir-li que no una nena hem va dir que l'Eli l¡altra noia de pràctica els estimava més perquè tornaria. Hem va fer molta pena despedirme'n d'ells.

DOCUMENTAR, Una mirada nova

Aquest llibre descriu els següents aspectes:

-         La documentació a l’escola bressol i al parvulari
-         Què s’entén per documentar?: Recollir allò que passa en un grup  d’infants.
-         Descriu la mentalitat dels infants de la dècada dels anys 30; curiositat, vitalitat...
-         Documentar és un fet que s’ha dut a terme sempre per part dels mestres per a explicar el comportament dels infants, no és res nou.
-         Documentar pot ser una eina per a demostrar i fer creïble la pedagogia del debat, la curiositat i la incertesa; la pedagogia que confia en els infants i el seu potencial, la que treballa perquè cada infant pugui ser lliure de descobrir i conèixer el món que l’envolta.
-         Documentar serveix per a aprendre en equip com és el món dels infants.
-         Sense documentació no es consolida cap procés pedagògic. Documentar serveix per a reflexionar i construir.
-         “Per a documentar cal observar i per això cal conèixer”
-         A través de 30 històries de diferents infants explica la manera que tenen els infants de descobrir.
-         La documentació que presenta aquest llibre mostra la manera que té l’escola de fer: parteix de la idea de que els infants són competents i els hi ofereix el necessari per a què puguin desenvolupar les seves capacitats i habilitats. A través d’aquesta documentació volen representar diversos moments educatius.

diumenge, 14 de novembre del 2010

Els fluxogrames



Els fluxogrames serveixen per a representar procesos que pretenen resoldre una tasca. Tenen una simbologia molt simple i definida. Els símbols més significatius i utilitzats són:

El programa que he utilitzat per fer el meu fluxograma sobre el semàfor s'anomena GLIFFY.
El Gliffy és un lloc web que permet crear fluxos de dates online de manera fàcil i interactiva. A través d'aquest programa via online es poden crear diagrames i gràfics sense la necessitat de tenir altres programes instal·lats. Està proveït de plantilles amb formes bàsiques de cada diagrama; per altra banda, també pots carregar les teves pròpies imàtges

dimarts, 9 de novembre del 2010

Els mapes conceptuals




A classe de GTIC, hem trevallat els mapes conceptuals amb un programa anomenat Cmap tools, que permet fer aquest tipus de mapes com es pot veure a la imatge. Els mapes conceptuals permeten relacionar idees a través de conectors i fletxes

dimecres, 3 de novembre del 2010

Actualitat Educativa i perjudicis auditius

 El dia 28 a seminari vam portar una sèrie de notícies relacionades amb el món de la educació. D'aquesta manera em va despertar encara més interès per allò què passa al voltant del món educatiu. Debatin cada noticia que ens presentaven van sorgir temes com:

  • La setmana blanca a les escoles de primària; 
  • L'evolució del CAP fins al MÀSTER
  • El lloc que tenen els superdotats 
  • A València moltes escoles Municipals deien a fora més de la meitat dels infants.
A mesura que anem fent més actualitat educativa aniré col·locant els temes.Aquest tipus d'activitat ens ajuda a donar la nostra opinió i a expressar-nos davant d'un grup encara que sigui reduït de gent.

A més a més vam parlar sobre el perjudicis sobre la nostra salut que ens provoca la contaminació acústica i el portar un volum molt alt quan escoltem música. Encara que fa molt de temps que es parla d'aquest problema sembla que no es prenen mesures per evitar que als 40 anys les generacions més actuals hagin de portar audiòfons, segons diuen els especialistes. A França per exemple s'ha baixat el volum màxim dels reproductors de música, aquesta es una de les mesures que s'han pres en altres països.



La informació es poder

IMPORTACIÓ DE SONS EN MP3

A través d'un programa anomenat Audacity, podem importar sons que tinguem guardats en el nostre ordinador, modificarles o retallarles i fer les nostres pròpies versions. Aquest programa té una gran varietat d'efectes per utilitzar. A continuació s'ha de transformar la nostra versió en format mp3 per a poderla utilitzar en qualsevol reproductor. Per a poder penjar el so creat en un blog cal primer pujar-lo a una pàgina web com el goear

dimarts, 2 de novembre del 2010

MANIPULAR IMATGES













FOTO MODIFICADA












 



FOTO ORIGINAL

 Com es pot observar, aquestes dues imatges aparentment són iguals. La diferència, la desaparició d'una pastilla de sabó. Modificar imatges es pot fer amb un programa anomenat GIMP 2. No només es poden borrar coses sinó que també pots canviar les tonalitats d'una imatge entre d'altres opcions que presenta el programa.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Diversitat d'informació a l'abast de la teva mà

A seminari vam poder comprovar que hi ha una gran quantitat de revistes que parlen sobre l'educació en diferents àmbits. Algunes eren més informatives i instructives dirigides a docents. Altres anaven de cara al món dels nens per tant era més recreativa. Cadascun de la nostre classe va fer una presentació de les revistes següents:

EDUCAR:                          




















GUIX:














ESCUELA ABIERTA:



















CAVALL FORT:



















Gràcies a aquestes presentacions he pogut observar que no totes les revistes d'educació són d'entreteniment per a nens com la de Cavall Fort, sinó que hi han més didàctiques i d'investigació com la de Escuela Abierta.
A més al ser una presentació oral davant dels companys m'ha ajudat a expressar-me en un tema que jo no coneixia gaire.
A part de les presentacions hem fet lectures en veu alta que ens ajuden a transmetre allò que estem llegin i el que a nosaltres ens produeix als oients.




 Sempre estaràs a temps d'aprendre alguna cosa nova

dimarts, 26 d’octubre del 2010

Com seria l'escola l'escola ideal?

El dia 20/10/10 a seminari ens van adjudicar uns padrins que ens acompanyaran el dimarts 16 de Novembre a una escola on cadascun d'ells fa practica per tenir, en el meu cas un primer contacte amb els infants dins l'horari escolar.
A continuació vam fer un debat sobre el llibre Podem pintar els somnis!
Vam subdividirlo en els següents apartats als quals fa referència:

ROL DEL MESTRE:
  •  El mestre és flexible, no té una programació fixa i s'adapta a l'interès del nen
  • És espontani
  • No tracta els alumnes com a nens petits, els hi dona explicacions de tot el que passa
FIGURA DE L'INFANT
  • Autònom
  • Explorador:
  • Cooperatiu
  • Comunicatiu
  • Imaginatiu
  • Participatiu
MODEL D'ESCOLA:
  • Els mestres interactuen i tenen iniciativa ja que l'escola permet que no sempre segueixin unes pautes
  • Es deixa que també els nens participin
  • Es troba en un espai rural que permet fer activitats més dinàmiques
  • Permet l'aproximació dels pares a les classes




Sempre estem a temps de millorar

dilluns, 18 d’octubre del 2010

LA DESCRIPCIÓ (COED)


DESCRIPCIÓ ESCRITA:
La .... és una noia de divuit anys que com tots els de la classe ha escollit la carrera d'educació infantil. El seu motiu és simple, li agraden els nens i ja ha tingut contacte amb ells.(PISTA 1)
Ha viscut fins als deu anys a Mollet i després es va mudar aSanta Perpètua de Mogoda. (PISTA 2)
Té el cabell castany fosc igual que els seus ulls i no és ni molt alta ni molt baixa.(PISTA 3) No li agrada vestir molt arreglada pero tampoc anar amb roba d'esport. (PISTA 4)
És molt riallera però també tímida amb la gent que no coneix, però quan agafa confiança és més parladora.(PISTA 5)
Li agrada toca el saxo, de fet toca en un grup de Jazz desde petita i li agrada anar a veure musicals. (PISTA 6). El seu menjar preferit és la pasta i el peix (PISTA 7) i el que no li agrada gaire són els entrecots (PISTA 8).



divendres, 8 d’octubre del 2010

ELS PREZIS



 El prezi és un programa que es pot utilitzar via online o mitjançant una descarrega. Permet traballar en un mateix panell en el qual a través de zooms i un camí marcat podem mostrar la informació o les imatges que nosaltres desitgem.
Al video penjat es pot veure una petita demostració del seu funcionament i de les seves característiques.

dijous, 7 d’octubre del 2010

Què podem fer per ser unes bones mestres?

5/10/10 SEMINARI

El dia 5 d'octubre al seminari, vam fer un debat, a partir de les nostres experiències, sobre com habia de ser un bon mestre i que no s'hauria de fer per ser un mal mestre. Vam arribar a aquestes conclusions:

BON MESTRE:
  • El que t'ajuda en el teu aprenentatge
  • El que fa la classe interessant i capta l'atenció dels seus alumnes.
  • Dolç, atent, pròxim, implicat personalment, exigent d'ins d'uns límits.
MAL MESTRE:
  • Exigent fora de mida
  • Agresiu
  • Aquell que ridiculitza els seus alumnes i té poc interés per ells
  • Distant i inflexible.


A partir d'aquest debat vam anar obrint-nos a donar a conèixer la nostra opinió. A mi, almenys hem va ajudar a expressarme encara que no fos de la millor forma a causa dels nervis; va ser un primer pas.









"Ser un bon mestre no sempre és fàcil"

dissabte, 2 d’octubre del 2010

LA EDUCACIÓ FÏSICA AL LLARG DEL TEMPS

Quines són les funcions de l'educació física al llarg de la història?
  • Social
  • Lúdica
  • Formació del caràcter (disciplina, autoestima, constància...)
  • Transmició de valors; funció moralitzadora
  • Supervivència (aconseguir les necessitats bàsiques per sobreviure)

Quan l'activitat física és utilitzada en l'àmbit educatiu?
  
Una de le sprimeres persones que utilitza l'activitat física en l'àmbit educatiu va ser Tomas Arnold; utilitzava el joc per a la formació del caràcter.
A Grècia, per altra banda s'anomenava paidotriva a aquella persona que feia la funció de mestre de gimnàstica/educació fisica a nivell enfortidor de físic a través del joc.
La gimnàstica suèca és un altre exemple en què l'activitat física s'utilitza en l'àmbit educactiu; tenia una funció biològica, de disciplina, d'ensinistrament i per mantenir una bona salut.
També es parla activitat física en l'àmbit educacional, quan aquesta contribueix al desenvolupament d'unes habilitats.


Quines ciències han contribuit al desenvolupament d'habilitats?
  •  Psicologia
  • Medicina
  • Filosofia; aporta teories sobre la moral, com actuar en diferents situacions.
  • Sociologia; fa un estudi de la realitat social.

Què és la educació física?
La educació física és aquella activitat física amb una finalitat que utilitza totes les habilitats corporals i motrius de la persona per a educar. 

    dimecres, 29 de setembre del 2010

    RECURSOS PER ALS MESTRES:

    Els mestres, sobretot els d'infantil necessiten de recurssos i de molta imaginació per a fer la seva classe interessant i així captar l'atenció dels alumnes. En l'assignatura de Música per exemple poden servir-se de:
    • RODOLINS
    • JOCS DE PARAULES
    • FER CARETES, per als més petits
    A classe de Música vam veure alguns d'aquests recursos:

    Lluna lluneta ben rodoneta, roda ben fi fins demà al matí.
    Maneta blanca, maneta rosa, per tot es fica per tot es posa.
    Peix peixet de la canya de la canya, peix peixet de la canya al sarronet.

    Aquests rodolíns poden anar acompanyats d'un joc de mans per part del mestre per il·lustrar-los.

    LES AUDICIONS

    Què és una audició?

    Podem definir audició amb tres verbs relacionats entre ells però amb significats diferents:
    • SENTIR: És un acte fisiològic; fa referència al so que ens arriba a l'oïda i és un acte involuntari
    • ESCOLTAR: Fa  referència a l'atenció, mante una relació afectiva entre emissor i receptor i necessita d'una implicació per part de les dues persones.
    • ENTENDRE: Implica un coneixement d'allò que s'escolta; "entendre allò que s'escolta.
    Maneres de fer audició: 
    • AUDICIÓ EN DIRECTE: A través de concerts
    • AUDICIÓ ENREGISTRADA: A través de cintes, casets, DVD's o internet

    dimecres, 22 de setembre del 2010

    CAPACITATS PERCEPTIU-MOTRIUS

    Abans de dir quines són les capacitats perceptiu-motrius caldria saber un petit matís. Quina diferència hi ha entre capacitat i habilitat?  Doncs bé, les capacitats, són innnates tothom les té i estàn lligades al sistema nerviós.Les habilitats en canvi s'aprenen i es van adquirint a mesura que les practiquem.

    Hi han  sis tipus de capacitats perceptiu-motrius:
    • QUINESTÈSICA: Es tracta d'obtenir informació del nostre entornn i del nostre propi cos sense utilitzar la vista. 
    • ESPAI/TEMPS:
    • EQUILIBRI 
    • LATERALITAT: Definició de la dreta i l'esquerre 
    • TO POSTURAL: (músculs) 
    • RESPIRACIÓ:

    Els nens de 0-6 anys  ténen més capacitat per desenvolupar-se que no pas un adult; es podria dir que el seu sistema nerviós és com una esponja.


    http://www.psicodiagnosis.cat/areageneral/desenvolupamentintelligenciapiaget/index.php


    Aqui us posu el link d'una pàgina molt interessant que he trobat d'un estudi que fa  els psicòleg suís, Piaget sobre el desenvolupament de les capacitats dels nadons que divideix en diverses etapes.


    dissabte, 18 de setembre del 2010

    QUÈ ÉS UN BLOG?

    El primer dia de classe de les TIC van fer-nos una introducció a la assignatura; però també van fer-nos una petita introducció als blogs. la eina a través de la que treballarem. 
    Així doncs vam definir que un blog és una eina de comunicació actual personalitzada que permet gestionar i difondre informació de forma profesional on tothom pot intervenir-hi.

    I hem definit que presenta les caracterítiques següents:
    •   té un avast mundial
    •   presenta un ús personal
    •   és de lliure expressió
    •   interactivitat amb el lector



    USOS EDUCATIUS DELS BLOGS


    Característiques dels blogs:
    • És un mitjà de comunicació que facilita les interaccions entre alumnes i, entre alumnes i professors.
    • És un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos d'un o més autors; d'es del més antic fins al més recent. És l'autor qui decideix la seva durada dins el blog.
    • Llocs personals autogestionats que generen comunitat basats en interessos comuns, en compartir i construir coneixement.
    • Premeten als lector interactuar amb l'autor, buscar i organitzar la informació com ells vulguin.

    Eines educatives dels blogs:
    • Permet des d'activitats molt simples a molt complexes.
    • Permet treballar el treball a l'aula i a distància de forma senzilla.
    • Mitjà de comunicació que pot integrar diferents formats (video, text, imatge, so...).
    • Permet aeducar a través d'un perfil públic: aquell que vol pot accedir a la informació publicada.

    Les blogosferes:
    • Terme que agrupa totes les weblogs.
    • Conjunt de comunitats de persones que comparteixen unnes pautes i uns patrons de comportament que possbliliten la comunicació de forma global.
    • La mateixa blogosfera regula la qualitat dels continguts.

    Estructura exterior dels blogs: 
    • BLOGROLL/ llista de blogs: LLista de blogs o enllaços que l'autor recomana.
    • COMENTARI: Fomenta la interacció entre blogaires.
    • ENLLAÇ PERMANENT: Enllaç que inclou la data i el títol de publicació de cada entrada.
    • ETIQUETES/CATEGORIES: Faciliten la organització de la informació publicada a cada blog.
    • PING: Sistema que s'utilitza per a difondre els nostres articles.
    • WIDGET: Sistema que s'utilitza per ampliar les capacitats d'una plataforma.
    • RSS/FEED: Serveix d'avís de l'actualització de les nostres fonts d'inormació

      divendres, 17 de setembre del 2010

      LA PANERA DELS TRESORS


      És una activitat que es realitza amb els nens de 6 a 12 mesos que ja són capaços d’aguantar asseguts. Consisteix en situar els nadons en una superfície suau i còmode fora de perills, al voltant d’una panera plena d’objectes diversos extrets de la natura. Aquesta activitat es realitza amb l’objectiu de que els infants experimentin amb objectes de diferent naturalesa. D’aquesta manera la mare que observa des de fora observa el seu comportament i el grau de curiositat que tenen els primers minuts de l’exercici. Els nadons experimenten amb tots els sentits (tacte, vista, gust...), comencen a decidir i prenen consciència del seu propi cos quan comencen a moure els objectes; també poden arribar a imitar -se entre ells.

      diumenge, 12 de setembre del 2010

      INTERACTIVITAT

      Edu3.cat



      El video penjat, que pertany a la web del edu ens explica la evolucio que ha tingut el món de la informàtica al llarg dels anys i quina és la seva importpaancia.
      Primer comença definint els ordinador com a màquines que serveixen per fer càlculs i comunicar-nos. A continuaciió ens parla dels primers ordinadors que només entenien de números i van ser creats per a millorar la comunicació científica. A mesura que la tecnologia avançava adquirien la capacitat de fer servir textos, sons i imatges. Més endavant, ens explca que Ted Nelson, elabora un programa anomenat Xanadu quer permet treballar amb hipertextos. Douglas Engelbart per altra banda crea alguns invents com el ratolí, que permet la comunicació a través de grafismes. El video també ens remarca que els programes hiperactius amb més transendència van ser els videojocs a més de la xarxa internet que va ser ´la innovació que fins al moment encara segueix una evolució en el món de les noves tecnologies.