dimarts, 28 de desembre del 2010

TIPUS DE LLICÈNCIES

Són llicències que es posen a obres i que ofereixen alguns drets per poder- les utilitzar però sota uns certes condicions.
Les llicencies Creative Commons o CC estan inspirades en la llicència GPL (General Public License) de la Free Programari Foundation. Però no és una licència de programari. La idea principal és possibilitar un model legal ajudat per eines informàtiques, per a així facilitar la distribució i l'ús de continguts.
Existeix una sèrie de llicencies Creative Commons, cadascuna amb diferents configuracions o principis, com el dret de l'autor original a donar llibertat per a citar la seva obra, reproduir-la, crear obres derivades, oferir-la públicament i amb diferents restriccions, com no permetre l'ús comercial o respectar l'autoria original.

  • COPYLEFT
Neix com a oposició del copyright (derecho de copia), i significa que no es restringeix la copia, sinó que mitjançant una llicència copyleft utilitza la legislació pròpia dels drets d'autor per a assegurar que cada persona que rep una còpia pugui fer servir, modificar, i també redistribuir tant el treball com les seves versions derivades. 

  • COPYRIGHT:
 La protecció Copyright es limita estrictament a l'obra, sense considerar atributs morals de l'autor en relació amb la seva obra, excepte la paternitat; no ho considera com un autor pròpiament tal, però té drets que determinen les modalitats d'utilització d'una obra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada