divendres, 26 de novembre del 2010

Los niños del Paraiso

La pel·lícula, Los niños del Paraïso", dirigida per director iraní Majid Majidi, tracta sobre la innocencia de dues criatures que fan lo impossible per a superar la pobresa en la que viuen. 
La historia comença quan Alí, el protagonista perd les sabates de la seva germana que havia portat a arreglar. A partir de llavors es van turnant perquè els dos s'han de posar les mateixes sabates. A través d'aquest fet es transmeten una sèrie de valors a través de la pobresa d'aquests dos nens; valorar allò que tenim, aquest és un dels més grans valors que ents transmet perquè, pot ser que allò que a tu et sobra a un altra li falti. El sacrifici, és un altre dels valors que es transmet quan Alí, participa a la carrera de quatre quilometres per a guanyar el tercer premi que son unes sabates per a la seva germana i al final no ho aconsegueix perquè queda el primer. El companyerisme entre els dos germanes que s'intenten ajudar entre ells perquè els seus pares no sàpiguen que la nena (germana) no té sabates. L'esforç pel treball manifestat a través del pare ajudat pel seu fill Alí, alhora de buscar feina
La pel·lícula gira entorn de les desigualtats econòmiques i l'aucència de la justicia social.


dimarts, 23 de novembre del 2010

Estada a una escola de pràctiques

El dimarts 16 de Novembre vaig estar a l'escola Vedruna de Terrassa encara que visc a Barcelona. La noia de practiques que hem va fer de padrina va ser molt amable i hem va guiar al llarg del dia.
Va ser una experiència molt gratificant, encara que van haver-hi coses que no hem van agradar de la manera de fer de l'escola. Per exemple, només començar .a classe, nens de cinc anys es posaven a resar. Això no ho vaig trobar gaire bé perquè amb cinc anys no pos decidir a quina religió vols pertànyer. Hem va sorprendre molt també que dins la classe tenien una pantalla tàctil com les nostres a Blanquerna a les aules d'informàtica, encara que la de pràctiques hem va informar que això era nou de feia poc. També hem va sorprendre que els nens quan els anaven a buscar, no sortien de classe tots junts com etraven, sinó que els cridaven per megafonia.
Pel que fa a les classes hem van agradar força encara que ja hem van avisar que encara que aquell dia no es notés treballaven força per fitxes. Les mestres eren molt maques i enseguida se t'oferien per qualsevol cosa. El que més ens demanaven era ajuda per preparar les activitats que les de motricitat sobretot eren força dinàmiques. Al Matí realitzaven les segments activitats que giraven en torn el tema del fons del mar: Motricitat i Mates. Alhora del pati hem va cridar el director per dir-me que l'escola no havia estat informada de que anava i hem va dir que a la tarda no podia tornar si no s'hi posava en contacte. 
Després del patí van continuar amb el tema del fons del mar fins alhora de dinar. Les mestres hem van dir que tornés a la tarda igualment.
Vam dinar  totes les de practiques dels coles dels voltant en un bar.  A la tarda vaig tornar a classe, els nens s'havien encarinyat i hem demanaven que tornés l'endemà. Al dir-li que no una nena hem va dir que l'Eli l¡altra noia de pràctica els estimava més perquè tornaria. Hem va fer molta pena despedirme'n d'ells.

DOCUMENTAR, Una mirada nova

Aquest llibre descriu els següents aspectes:

-         La documentació a l’escola bressol i al parvulari
-         Què s’entén per documentar?: Recollir allò que passa en un grup  d’infants.
-         Descriu la mentalitat dels infants de la dècada dels anys 30; curiositat, vitalitat...
-         Documentar és un fet que s’ha dut a terme sempre per part dels mestres per a explicar el comportament dels infants, no és res nou.
-         Documentar pot ser una eina per a demostrar i fer creïble la pedagogia del debat, la curiositat i la incertesa; la pedagogia que confia en els infants i el seu potencial, la que treballa perquè cada infant pugui ser lliure de descobrir i conèixer el món que l’envolta.
-         Documentar serveix per a aprendre en equip com és el món dels infants.
-         Sense documentació no es consolida cap procés pedagògic. Documentar serveix per a reflexionar i construir.
-         “Per a documentar cal observar i per això cal conèixer”
-         A través de 30 històries de diferents infants explica la manera que tenen els infants de descobrir.
-         La documentació que presenta aquest llibre mostra la manera que té l’escola de fer: parteix de la idea de que els infants són competents i els hi ofereix el necessari per a què puguin desenvolupar les seves capacitats i habilitats. A través d’aquesta documentació volen representar diversos moments educatius.

diumenge, 14 de novembre del 2010

Els fluxogrames



Els fluxogrames serveixen per a representar procesos que pretenen resoldre una tasca. Tenen una simbologia molt simple i definida. Els símbols més significatius i utilitzats són:

El programa que he utilitzat per fer el meu fluxograma sobre el semàfor s'anomena GLIFFY.
El Gliffy és un lloc web que permet crear fluxos de dates online de manera fàcil i interactiva. A través d'aquest programa via online es poden crear diagrames i gràfics sense la necessitat de tenir altres programes instal·lats. Està proveït de plantilles amb formes bàsiques de cada diagrama; per altra banda, també pots carregar les teves pròpies imàtges

dimarts, 9 de novembre del 2010

Els mapes conceptuals




A classe de GTIC, hem trevallat els mapes conceptuals amb un programa anomenat Cmap tools, que permet fer aquest tipus de mapes com es pot veure a la imatge. Els mapes conceptuals permeten relacionar idees a través de conectors i fletxes

dimecres, 3 de novembre del 2010

Actualitat Educativa i perjudicis auditius

 El dia 28 a seminari vam portar una sèrie de notícies relacionades amb el món de la educació. D'aquesta manera em va despertar encara més interès per allò què passa al voltant del món educatiu. Debatin cada noticia que ens presentaven van sorgir temes com:

  • La setmana blanca a les escoles de primària; 
  • L'evolució del CAP fins al MÀSTER
  • El lloc que tenen els superdotats 
  • A València moltes escoles Municipals deien a fora més de la meitat dels infants.
A mesura que anem fent més actualitat educativa aniré col·locant els temes.Aquest tipus d'activitat ens ajuda a donar la nostra opinió i a expressar-nos davant d'un grup encara que sigui reduït de gent.

A més a més vam parlar sobre el perjudicis sobre la nostra salut que ens provoca la contaminació acústica i el portar un volum molt alt quan escoltem música. Encara que fa molt de temps que es parla d'aquest problema sembla que no es prenen mesures per evitar que als 40 anys les generacions més actuals hagin de portar audiòfons, segons diuen els especialistes. A França per exemple s'ha baixat el volum màxim dels reproductors de música, aquesta es una de les mesures que s'han pres en altres països.



La informació es poder

IMPORTACIÓ DE SONS EN MP3

A través d'un programa anomenat Audacity, podem importar sons que tinguem guardats en el nostre ordinador, modificarles o retallarles i fer les nostres pròpies versions. Aquest programa té una gran varietat d'efectes per utilitzar. A continuació s'ha de transformar la nostra versió en format mp3 per a poderla utilitzar en qualsevol reproductor. Per a poder penjar el so creat en un blog cal primer pujar-lo a una pàgina web com el goear

dimarts, 2 de novembre del 2010

MANIPULAR IMATGES













FOTO MODIFICADA












 



FOTO ORIGINAL

 Com es pot observar, aquestes dues imatges aparentment són iguals. La diferència, la desaparició d'una pastilla de sabó. Modificar imatges es pot fer amb un programa anomenat GIMP 2. No només es poden borrar coses sinó que també pots canviar les tonalitats d'una imatge entre d'altres opcions que presenta el programa.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Diversitat d'informació a l'abast de la teva mà

A seminari vam poder comprovar que hi ha una gran quantitat de revistes que parlen sobre l'educació en diferents àmbits. Algunes eren més informatives i instructives dirigides a docents. Altres anaven de cara al món dels nens per tant era més recreativa. Cadascun de la nostre classe va fer una presentació de les revistes següents:

EDUCAR:                          




















GUIX:














ESCUELA ABIERTA:



















CAVALL FORT:



















Gràcies a aquestes presentacions he pogut observar que no totes les revistes d'educació són d'entreteniment per a nens com la de Cavall Fort, sinó que hi han més didàctiques i d'investigació com la de Escuela Abierta.
A més al ser una presentació oral davant dels companys m'ha ajudat a expressar-me en un tema que jo no coneixia gaire.
A part de les presentacions hem fet lectures en veu alta que ens ajuden a transmetre allò que estem llegin i el que a nosaltres ens produeix als oients.




 Sempre estaràs a temps d'aprendre alguna cosa nova